пʼятницю, 4 грудня 2020 р.

Сервіси для створення інтерактивних плакатів: наочність нового покоління

 

Інтерактивність – тренд сучасності



Інтерактивний плакат – це спосіб візуалізації інформації на основі одного зображення, до якого «мітками» (інтерактивними точками) прикріплюються посилання на вебресурси, інтернет-документи, мультимедійні об’єкти: відео, аудіо, презентації, слайд-шоу, ігри, опитування тощо.

Отже, інтерактивний плакат – це сторінка доступу, з якої ви можете перенаправити учнів на десятки інших сторінок, зібравши всі матеріали з конкретного питання чи теми в одному місці. Головна перевага мультимедійного плакату полягає у тому, що учень може знайомитися з інформацією у будь-якому зручному порядку. Він може відкривати лише ті матеріали, що, наприклад, виявилися трошки складнішими та вимагають уточнення. Крім того, дітям подобається досліджувати та знаходити інтерактивні зони, відкривати віртуальні віконця з текстом чи картинками. 

Способи застосування: 

  • Інтерактивні таблиці. Додайте корисну інформацію чи вироби, що виготовляються з конкретних елементів на таблиці Менделєєва. 
  • Схеми. Будова квітки, насіння, людського організму, сонячної системи.
  • Ненудне зображення історичних дат.
    «Оживлення» мап та фотографій. Створіть інтерактивну мапу України (свого міста), додавши фото чи опис визначних місць.
  • Інтерактивні контрольні роботи онлайн.
  • Ментальні мапи. Хоча плакат не є на 100% ментальною мапою, він структурує інформацію за схожим принципом. 

Як створити плакат з Genial.ly

Genial.ly – це онлайн-сервіс для створення чудового інтерактивного контенту: презентацій, мультимедійних плакатів, ігор, інфографік тощо. 

 

Створення інтерактивних плакатів у Glogster

Glogster – це інструмент для створення інтерактивних плакатів із текстам, відео, гіперпосиланнями та зображеннями. Сервіс можна використовувати для створення інтерактивних біографій, стрічок часу, введення математичних і фізичних формул, результатів експериментів. 

Для створення інтерактивних плакатів треба розібратися у «словнику» застосунку. Важливим елементом у роботі є глоги. Глоги, glogs (поєднання слів «графічний» + «блог», graphical blogs) – це мультимедійна вебсторінка або мультимедійний постер. 

 

Створюємо інтерактивні плакати у ThingLink

ThingLink – це сервіс для створення мультимедійних плакатів та інших освітніх матеріалів, наприклад:

  • електронних дидактичних матеріалів до уроку;
  • мультимедійних конспектів уроків;
  • інтерактивних блок-схем будови механізмів, приладів, пристроїв;
  • маршрутних карт або карт подорожей;
  • інтерактивних плакатів у вигляді проєктів з певної тематики;
  • інтелектуальних карт для мозкового штурму з внесенням міток і коментарів.

Також за допомогою сервісу Thinglink можна організувати проєктну і дослідницьку діяльність учнів, провести вебконкурси, інтерактивні ігри або вікторини.


ДЖЕРЕЛО  

Немає коментарів:

Дописати коментар

Програми для створення інтерактивних і електронних книг

Сервіси для створення інтерактивних і електронних книг FlipSnack – онлайн сервіс, за допомогою якого можна легко і оперативно створити елек...